Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba pieczona w pergaminie Ryba-pieczona.jpg
Ryba pieczona w pergaminie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Ryba pieczona w pergaminie

Proponuje z suróweczką

  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • ryba, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Opłukany filet z ryby oczyścić z większych ości. Filet mrożony spłukać gorącą wodą. Mięso lekko posolić. Posmarować kawałek papieru masłem. Filet zawinąć w papier, zakończenie papieru podwinąć pod spód i położyć na małej patelni. Mięso upiec w miernie nagrzanym piekarniku, odwinąć ostroż­nie z papieru i zaraz podać z masłem surowym i krążkiem cytryny, sosem cytrynowym, koperkowym, z duszonymi przetartymi, lekko osolonymi po­midorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650