|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaRybą opłukać, ogłowić, sprawić, zdjąć skórę, mięso odfiletować. Ugotować wywar z włoszczyzny, głowy i ości, odcedzić, posolić. Cebulę pokrajać, udusić z tłuszczem nie rumieniąc. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć mięso, bułkę i cebulę, do masy dodać jaja, przyprawy; wyrobić starannie dodając 0.5 szklanki zimnej wody. Kawałek czystego płótna zwilżyć, posmarować masłem, na płótno wyłożyć masę rybną, ukształtować wałek jednakowej grubości, zawinąć w płótno i włożyć do wrzącego, posolonego wywaru; gotować na brzegu płyty powoli przez l—l.5 godz. Roladę wyłożyć z płótna podcinając nożem, pokrajać na skośne kawałki l.5 cm szerokie i podawać z chrzanem, sosem pomidorowym albo greckim. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|