Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Pulpety z dorsza w sosie

Naprawdę oryginalne

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • margaryna, 4 dag
  • cebula, 4 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżecz.
  • mleko, 3 łyżk.
  • czerstwa bułka, 6 dag
  • dorsz , 85 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szczypta
  • włoszczyzna, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć. Cebulę pokrajać, udusić z tłuszczem nie rumieniąc. Rybę oczyścić, opłukać, zdjąć skórę, odfiletować. Zemleć rybę wraz z bułką i cebulą. Do masy wbić jajo, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku, wyrobić starannie, kształtować rękami zwilżonymi wodą po 2 krągłe pulpety na l porcję. Ugotować wywar z warzyw, odcedzić, posolić; na wrzący wywar włożyćpulpety i gotować powoli na brzegu kuchni (20 min.); wybrać łyżką cedzakową. Podawać na okrągłym półmisku z sosem: beszamelowym, koperkowym, cytrynowym, pomidorowym, chrzanowym i ziemniakami lub z sosem pomi­dorowym i kluseczkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650