|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaNamoczyć bułkę w mleku, odcisnąć. Cebulę pokrajać, udusić z tłuszczem nie rumieniąc. Rybę oczyścić, opłukać, zdjąć skórę, odfiletować. Zemleć rybę wraz z bułką i cebulą. Do masy wbić jajo, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku, wyrobić starannie, kształtować rękami zwilżonymi wodą po 2 krągłe pulpety na l porcję. Ugotować wywar z warzyw, odcedzić, posolić; na wrzący wywar włożyćpulpety i gotować powoli na brzegu kuchni (20 min.); wybrać łyżką cedzakową. Podawać na okrągłym półmisku z sosem: beszamelowym, koperkowym, cytrynowym, pomidorowym, chrzanowym i ziemniakami lub z sosem pomidorowym i kluseczkami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|