Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Wątróbka gęsia smażona

Bardzo smaczne danie

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • masło, 2 dag
  • słonina, 3 dag
  • wątróbka gęsia, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wątróbką opłukać, namoczyć na godzinę w mleku, wyjąć, odcisnąć i oprószyć pieprzem. Słoninę stopić, rozgrzać na małej patelni, wątróbką szybko osmażyć. Włożyć pokrajaną cebulę, lekko ją przyrumienić i wyjąć. Gdy wątróbka będzie z jednej strony zrumieniona, obrócić ją, dodać masła i lekko zrumienić wątróbkę, nie dosmażając do wnętrza, na końcu oprószyć solą. Jeżeli wątróbka jest duża, pokrajać ją na porcje i wydać zaraz oblaną tłusz­czem z cebulą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650