|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Wątróbka gęsia smażonaBardzo smaczne danie
Składniki:
Sposób przygotowaniaWątróbką opłukać, namoczyć na godzinę w mleku, wyjąć, odcisnąć i oprószyć pieprzem. Słoninę stopić, rozgrzać na małej patelni, wątróbką szybko osmażyć. Włożyć pokrajaną cebulę, lekko ją przyrumienić i wyjąć. Gdy wątróbka będzie z jednej strony zrumieniona, obrócić ją, dodać masła i lekko zrumienić wątróbkę, nie dosmażając do wnętrza, na końcu oprószyć solą. Jeżeli wątróbka jest duża, pokrajać ją na porcje i wydać zaraz oblaną tłuszczem z cebulą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|