Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Medalion wieprzowy naturalny Medalion wieprzowy naturalny.jpg
Medalion wieprzowy naturalny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Medalion wieprzowy naturalny

Medaliony sporządzić tylko z mięsa dobrze dojrzałego.

Składniki:
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 4 dag
  • masło, 4 dag
  • polędwica wieprzowa, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokrajać, piłując ostrym nożem w poprzek włókien, na 5 jed­nakowej wielkości medalionów, lekko pobić je tłuczkiem. Tuż przed smażeniem mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć mięso i smażyć, na miernie nagrzanej płycie, rumieniąc obie powierzchnie, przy obracaniu mięsa na drugą stronę dodać masło, mięso, dosmażyć lub świeże masło położyć na mięsie tuż przed podaniem. Do sosu wlać 2 łyżki wrzącej wody, rozgotować go. Mięso natychmiast wydawać na długim ogrzanym półmisku, oblane sosem ze smażenia. Podawać z frytkami, ziemniakami drążonymi, gotowanymi warzywami se­zonowymi z masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650