Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczeń wieprzowa duszona IMG_0654.JPG
Pieczeń wieprzowa duszona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Pieczeń wieprzowa duszona

Najlepsze z ziemniakami i kapustą kiszoną

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • cebula, 7 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • wieprzowina , 1 kg
  • suszony grzyb, 3 szt.
  • suszone śliwki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać i zdjąć zbędny tłuszcz, podzielić na mniejsze kawałki, posolić, oprószyć mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, mięso obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przełożyć do rondelka. Dodać do mięsa tłuszcz ze smażenia, cebulę, kminek, dolać trochę wody, grzybki suszone i śliwkę wędzoną, przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości; Gdy mięso jest już miękie, ułożyć na półmisku, oblać sosem. Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną lub kapustą czerwoną zasmażoną, brukwią, burakami, ogórkiem kiszonym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650