Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Golonka gotowana Golonka gotowana.jpg
Golonka gotowana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Golonka gotowana

Podawać z puree z grochu i chrzanem z octu lub świeżym tartym.

Składniki:
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • kolendra, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • włoszczyzna, 20 dag
  • golonka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Golonki oczyścić, jeżeli potrzeba opalić, oskrobać i wypłukać starannie w ciepłej wodzie. Zagotować wodę, dodać soli, włożyć golonki i powoli gotować. Warzywa opłukać, oczyścić. Gdy mięso już się dogotowuje, dodać warzywa i zmiażdżone przyprawy, mięso dogotować na bardzo miękko, gdyż inaczej nie jest smaczne, błony i ścięgna mają być rozklejone. Mięso miękkie odcedzić i nie krając wyłożyć na gorące talerze, gdyż szybko krzepnie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650