Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Klops nadziewany kiełbasą

Klops ten można podawać na zimno bez sosu, jako zakąskę.

Składniki:
  • bułka tarta , 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • wołowina , 40 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • cebula, 3 dag
  • czerstwa bułka, 4 dag
  • kiełbasa wieprzowa, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządzić masę tak jak na kotlety mielone i wyłożyć na stolnicą wysypaną,tartą bułką. Ukształtować prostokąt z mięsa. Surową kiełbasę ułożyć wzdłuż jednego z dłuższych boków mięsa, wycisnąć ją z osłonki {lub kiełbasę wędzoną obrać ze skóry, ułożyć na mięsie). Zwinąć mięso w gruby wałek (zacząć zwijać od tego boku, na którym jest kiełbasa, aby po zwinięciu kiełbasa była w środku). Rozgrzać tłuszcz w wąskiej, długiej blasze, włożyć mięso na gorący tłuszcz,, oblać nim powierzchnią mięsa. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika, upiec polewając sosem. Zgarnąć sos z boków brytfanny, skropić wodą, rozgotować go. Mięso po upieczeniu pokrajać w grube kawałki, ułożyć w całość na długim półmisku, oblać sosem. Podawać z ziemniakami i wszelkimi rodzajami warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650