Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Sztuka mięsa

Nawet smaczne

Składniki:
  • wołowina , 1.25 kg
  • cebula, 5 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kości opłukać, zalać wodą, podgotować. Mięso opłukać, włożyć do wrzącego wywaru z kości, dodać sól i powoli gotować (ok. l godz.). Cebulę przekrajać, zrumienić na płycie kuchennej kładąc ją przekrojem. Gdy mięso już się dogotowuje, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, cebulę i przyprawy. Wszystkie składniki ugotować do miękkości przy uchylonej przykrywce. Ugotować mięso, odcedzić, pokrajać w poprzek włókien na płaskie, jednakowe kawałki (l cm grubości), krajać tak, jak kraje się szynkę. Mięso ułożyć na półmisku, skropić rosołem, przybrać krajanymi warzywamiz rosołu. Podawać z sosami mocno pachnącymi, jak chrzanowym, koperkowym, cebulowym rumienionym lub białym, i z ogórkiem kiszonym, ćwikłą, mizerią. Do tego podać ziemniaki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650