Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Mięso w rosole

Całkiem całkiem

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • wołowina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Szponder opłukać, przerąbać w poprzek żeber, zalać wrzącą wodą, dodać poli i ugotować powoli pod przykryciem. Gdy mięso już się dogotowuje, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, zrumienioną na płycie kuchennej cebulę, przyprawy i powoli ugotować do miękkości. Mięso podzielić wraz z żeberkami na porcje, włoszczyznę pokrajać. Na każdy talerz nalać 1/4 litra rosołu, włożyć porcję mięsa z kostką, porcjęw łoszczyzny i porcję ryżu, makaronu lub ziemniaków, posypać krajaną zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650