Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Nóżki cielęce po wiedeńsku

Kolejna odsłona nóżek cielęcych

Składniki:
  • tłuszcz, 6 dag
  • bułka tarta , 8 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 4 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szt.
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • włoszczyzna, 15 dag
  • cielęcina , 2.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Nóżki, ugotować i zastudzić tak, jak w poprzednim przepisie. Następnego dnia Zastudzone mięso podzielić na prostokątne kawałki, opró­szyć je pieprzem, zanurzyć kolejno w mące, rozmieszanym jaju i bułce tartej, bułkę mocno przycisnąć rękami, aby nie odskakiwała w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso z obydwu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową lub sałatką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650