Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Słonina paprykowana węgierska Słonina paprykowana węgierska.jpg
Słonina paprykowana węgierska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Słonina paprykowana węgierska

Papryka nadaje charakterystycznego smaku.

Składniki:
  • łagodna papryka, 20 g
  • słonina, 5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Dobrać grube kawałki twardej słoniny, zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę (przez 2 tygodnie), obsuszać 2 dni na powietrzu, wędzić w zimnym dymie i jeszcze raz obsuszać 1 dzień. Pokrajać następnie w pasy szerokości ok. 15 cm i posypać ze wszystkich boków papryką łagodną (tzw. różaną) albo ostrą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650