Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Zrazy cielęce w sosie pieczarkowym

Podawać z kluseczkami lub ziemniakami.

Składniki:
  • cielęcina , 1.25 kg
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 4 kg
  • sos grzybowy, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować i usmażyć zrazy tak, jak było podane przy zrazach bitych w sosie naturalnym.Przyrządzić sos pieczarkowy.Osmażone zrazy zalać rzadkim sosem, zagotować i dusić pod przykrywą do miękkości na brzegu kuchni; przed wydaniem sprawdzić gęstość sosu, jeżeli potrzeba, rozrzedzić go. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650