Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Paprykowa zupa rybna 34869F7A-C23E-4625-8912-A81BEC2917AC.jpeg
Paprykowa zupa rybna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Paprykowa zupa rybna

Pyszna zupa rybna z dodatkiem aromatycznych warzyw

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • dieta
  • bezglutenowe
Składniki:
  • karp , 1 szt.
  • leszcz , 1 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • ziemniak, 4 szt.
  • por, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • papryka, 2 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • mielona papryka, 2 łyżk.
  • cebula, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • czosnek granulowany, 1 łyżk.
  • masło klarowane, 1 szt.
  • seler naciowy , 0.5 szt.
  • papryka ostra, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Z wyciętych części ryby (głowa, ogon, płetwy, kręgowsłup) oraz warzyw - pora, pietruszki, cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy wywar.Gotujemy go około 1 h.Kroimy cebulę i czosnek i podsmażamy na maśle klarowanym. NAstępnie koimy w kostkę marchewkę i również podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy około 30 minut. Następnei dodajemy rybę pokrojoną w paski lub kostkę (najlepiej użyć do tego fileta bez ości - my mieliśy leszcza, który ma ości dość dużo i później trzeba być dość czujnym jedząc zupę). Gotujemy około 10 minut. Na konic dorzucamy pietruszkę. Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650