Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
alienkaKuchcik (195)

Gniazdka

z ciasta ptysiowego

Składniki:
  • ciepła woda , 0.5 szkl.
  • mleko, 0.5 szkl.
  • masło, 8 dag
  • mąka pszenna, 16 dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • jajka, 3 szt.
  • sól, 0 uncja
  • cukier puder, 15 dag
  • kwasek cytrynowy, 0 uncja
  • woda, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować mleko z wodą i masłem, dodać szczyptę soli i mąkę, zaparzyć, ostudzić. Dodawać po 1 jajku, ucierać, dodać proszek.. Wyciskać szprycą wianuszki, układać na blasze posypanej mąką. Piec w mocno nagrzanym piekarniku. Polukrować lukrem z cukru pudru i wody z kwaskiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650