Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
alienkaKuchcik (195)

Karpatka

klasyczna

  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • woda, 1 szkl.
  • masło, 1 szt.
  • mąka , 2 łyżk.
  • jajka, 5 szt.
  • budyń waniliowy, 1 szt.
  • żółtka, 2 szt.
  • mleko, 1 l
  • cukier, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę, zaparzyć, ostudzić. Dodawać jajka, ucierając. Upiec osobno 2 placki. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać budyń, mąkę, 1 szkl mleka. Resztę mleka zagotować, do gotującego wlać masę, mieszać do zgęstnienia, ostudzić. Utrzeć masło, dodawać budyń, przełożyć placki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650