Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
EverloutKuchcik (40)

Krewetki grillowane z pomidorami i sosem Tabasco

Krewetki grillowane z pomidorami i sosem Tabasco podawane na chrupiącej bagietce.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: cztery
  • na grilla
  • karnawal
Składniki:
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • sos tysiąca wysp, 200 ml
  • tabasco (przyprawa) , 0 uncja
  • cytryna, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • natka pietruszki, 1 uncja
  • rozmaryn, 1 uncja
  • tymianek, 1 uncja
  • oliwa z oliwek, 1 łyżk.
  • bagietka , 1 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • krewetka, 16 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1. Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w sosie w soku z cytryny, sosie Tabasco i drobno posiekanym czosnku.2. Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą z oliwek, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.3. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj z każdej strony. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych "miseczkach" obficie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.4. Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650