|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: EverloutKuchcik (40) Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TabascoKrewetki grillowane z pomidorami i sosem Tabasco podawane na chrupiącej bagietce.
Składniki:
Sposób przygotowania1. Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w sosie w soku z cytryny, sosie Tabasco i drobno posiekanym czosnku.2. Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą z oliwek, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.3. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj z każdej strony. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych "miseczkach" obficie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.4. Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|