Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
JaggredKuchcik (40)

Napój imbirowy

Napój imbirowy doskonale łagodzi ból gardła i rozgrzewa organizm.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: jedna
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • bezglutenowe
Składniki:
  • miód, 2 łyżk.
  • cytryna, 1 szt.
  • imbir, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Świeży, nieobrany imbir wkładamy do garnka i zalewamy 1/2 l wody. Dodajemy sok i skórkę z cytryny. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15-20 min. Na koniec słodzimy odrobiną miodu.Pokrojony w drobną kostkę imbir można także dodać do parzącej się herbaty lub (zalecane) zaparzyć herbatę ze startym imbirem umieszczonym w wyjmowanym w sitku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650