Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami 4640.jpg
Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
mbc1Młodszy Kucharz (270)

Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

Sałatka z makronem uszka

Składniki:
  • makaron , 1 szt.
  • pstrąg , 4 szt.
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • szczaw , 1 szt.
  • szczypiorek, 1 szt.
  • ugotowane jajko, 2 szt.
  • musztarda francuska, 2 łyżk.
  • miód, 2 łyżk.
  • ocet, 2 łyżk.
  • olej, 100 ml
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Makaron uszka ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź. Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj. Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron. Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki. Posiekaj drobno szczypiorek i koperek. Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650