Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Pasta z siemienia lnianego i żółtka jaja pasta z siemienia.jpg
Pasta z siemienia lnianego i żółtka jaja
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
LukkyZłoty Szef Kuchni (3700)

Pasta z siemienia lnianego i żółtka jaja

Alternatywa do kanapek lub dip

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • cytryna, 0.5 szt.
  • olej lniany , 20 g
  • serwatka, 5 g
  • żółtka, 1 szt.
  • siemię lniane, 10 g
  •  
Sposób przygotowania

Siemię lniane zmielić w młynku do kawy na proszek, zakwasić sokiem z 1/2 cytryny i wymieszać. Dodać 2 łyżki oleju lnianego (opcjonalnie do 4 łyżek w zależności od preferencji uzyskanej konsystencji), serwatkę w proszku i żółtko jaja kurzego ugotowane na twardo i całość wymieszać. Gotową pastę należy spożyć od razu, nie należy jej przechowywać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650