|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SeedZłoty Szef Kuchni (3055) Zupa jarzynowa z kaszą jaglanąPyszna, zdrowa zupa
Składniki:
Sposób przygotowaniaKaszę moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, cebulę, marchew, seler, ziemniak, cukinię pokroić w niedużą kostkę, kapustę poszatkować. Wsypać kaszę do garnka, zalać zimną wodą, gotować około 25 minut, aż zmięknie. Odcedzić. Do innego garnka włożyć cebulę, marchew, seler, kapustę i ziemniak, zalać bulionem i zagotować. Dodać cukinię, sól pieprz i gotować około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Do miksera włożyć czosnek, bazylię, 8 łyżek gorącego wywaru i zmiksować na jednolitą masę. Do garnka z warzywami dołożyć masę czosnkową i kaszę. Wymieszać w razie potrzeby przyprawić i skropić oliwą. Podawać na gorąco. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|