Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną zupa jarzynowa.jpg
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SeedZłoty Szef Kuchni (3055)

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną

Pyszna, zdrowa zupa

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • marchew, 120 g
  • cebula, 60 g
  • kapusta głowiasta biała , 100 g
  • kasza jaglana , 80 g
  • oliwa z oliwek, 10 g
  • czosnek, 2 szt.
  • bazylia, 2 łyżk.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 łyżecz.
  • cukinia, 300 g
  • wywar z włoszczyzny, 1 l
  • ziemniak, 60 g
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, cebulę, marchew, seler, ziemniak, cukinię pokroić w niedużą kostkę, kapustę poszatkować. Wsypać kaszę do garnka, zalać zimną wodą, gotować około 25 minut, aż zmięknie. Odcedzić. Do innego garnka włożyć cebulę, marchew, seler, kapustę i ziemniak, zalać bulionem i zagotować. Dodać cukinię, sól pieprz i gotować około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Do miksera włożyć czosnek, bazylię, 8 łyżek gorącego wywaru i zmiksować na jednolitą masę. Do garnka z warzywami dołożyć masę czosnkową i kaszę. Wymieszać w razie potrzeby przyprawić i skropić oliwą. Podawać na gorąco. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650