Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wołowe zawijaski DSCF0040s (wołowe zawijaski).jpg
Wołowe zawijaski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Wołowe zawijaski

Jeść ze śmietaną.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • mąka , 2 g
  • ogórek kwaszony, 20 g
  • słonina, 10 g
  • mięso, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, doprawić solą, pieprzem, ewentualnie papryką. Boczek i ogórek kwaszonypokroić w paski. Paski boczku i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu podlać wodą i dusić pod przykryciem. Można dodać grzyby (wcześniej namoczone). Sos doprawić do smaku. Na końcu dodać śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650