Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Kurczak po chińsku kurczak po chinsku.jpg
Kurczak po chińsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
IzabelaKuchcik (155)

Kurczak po chińsku

Przepyszny kurczak podawany razem z ryżem :)

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • orzechy nerkowca, 100 g
  • olej sezamowy, 2 łyżk.
  • sos sojowy, 2 łyżk.
  • sos rybny, 2 łyżk.
  • cytryna, 160 g
  • ząbek czosnku, 5 g
  • szczypiorek, 5 g
  • kiełki sojowe, 15 g
  •  
Sposób przygotowania

Na patelni podgrzać olej - podsmażyć kurczaka, wrzucić solidną garść orzechów nerkowca. Dodać sporo sosu słodkiego "Tao-Tao", kilka kropli oleju sezamkowego, trochę sosu rybnego i sok z 1/2 cytryny, oraz ząbek czosnku pokrojony w plasterki. Do dekoracji siekamy szczypior i kiełki sojowe. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650