Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Baranina duszona w warzywach mieszanych 668.jpg
Baranina duszona w warzywach mieszanych
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Baranina duszona w warzywach mieszanych

Naprawdę super danie

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • karnawal
Składniki:
  • baranina , 1.2 kg
  • cebula, 5 dag
  • marchew, 15 dag
  • seler, 10 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • kapusta włoska, 40 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • słonina, 7 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • przecier pomidorowy, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Baraninę opłukać, nie luzując z kości posolić i osmażyć na rumiano na silnym ogniu, wyłożyć do rondla. Wszystkie warzywa — prócz ziemniaków — oczyścić, opłukać i pokrajać na kawałki niezbyt drobne (np. krążki o, grubości l.5 cm), żeby się nie rozgotowały (kapustę pokrajać w grubą kostkę i włożyć, gdy mięso się dogotuje. Do mięsa włożyć warzywa i cebulę, dodać soli, pieprzu, trochę wrzącej wody i dusić powoli pod przykryciem. Ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać w cząstki (takie jak cząstki poma­rańczy). Włożyć do mięsa; gdy już wszystko miękkie, ugotować.Potrawę wymieszać z powidełkami pomidorowymi, dodać cukru i roztartego czosnku do smaku. Zamiast powidełek można także użyć świeżych pomidorów pokrajanych na cząstki tak jak ziemniaki i podgrzanych w potrawie.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650