|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AncySSzef Kuchni (1305) Baranina duszona w warzywach mieszanychNaprawdę super danie
Składniki:
Sposób przygotowaniaBaraninę opłukać, nie luzując z kości posolić i osmażyć na rumiano na silnym ogniu, wyłożyć do rondla. Wszystkie warzywa — prócz ziemniaków — oczyścić, opłukać i pokrajać na kawałki niezbyt drobne (np. krążki o, grubości l.5 cm), żeby się nie rozgotowały (kapustę pokrajać w grubą kostkę i włożyć, gdy mięso się dogotuje. Do mięsa włożyć warzywa i cebulę, dodać soli, pieprzu, trochę wrzącej wody i dusić powoli pod przykryciem. Ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać w cząstki (takie jak cząstki pomarańczy). Włożyć do mięsa; gdy już wszystko miękkie, ugotować.Potrawę wymieszać z powidełkami pomidorowymi, dodać cukru i roztartego czosnku do smaku. Zamiast powidełek można także użyć świeżych pomidorów pokrajanych na cząstki tak jak ziemniaki i podgrzanych w potrawie. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|