Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Błyskawiczne roladki schabowe błyskawiczne roladki schabowe.jpg
Błyskawiczne roladki schabowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Błyskawiczne roladki schabowe

Mają bardzo oryginalny smak .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • fasolka szparagowa, 100 g
  • ser żółty, 4 szt.
  • kotlet schabowy, 4 szt.
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • maślanka, 5 łyżk.
  • paluszki , 50 g
  • olej, 5 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Kotlety starannie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie tłuczkiem rozbić do uzyskania bardzo cienkich płatów . Mięso oprószyć solą i pieprzem z obu stron . Na każdy kotlet wyłożyć plasterek sera żółtego i odrobinę ugotowanej fasoli szparagowej . Mięso z dodatkami zawinąć . By roladki nie rozwinęły się podczas smażenia , warto je spiąć wykałaczką . Paluszki słone rozdrobnić za pomocą blendera . Zawijańce zanurzyć najpierw w maślance a następnie obtoczyć w rozdrobnionych paluszkach . Olej wlać na patelnię i rozgrzać , po czym usmażyć przygotowane roladki . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650