Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Błyskawiczne roladki schaboweMają bardzo oryginalny smak . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
fasolka szparagowa, 100 g
ser żółty, 4 szt.
kotlet schabowy, 4 szt.
mielony pieprz, 2 szczypta
maślanka, 5 łyżk.
paluszki , 50 g
olej, 5 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
Kotlety starannie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie tłuczkiem rozbić do uzyskania bardzo cienkich płatów . Mięso oprószyć solą i pieprzem z obu stron . Na każdy kotlet wyłożyć plasterek sera żółtego i odrobinę ugotowanej fasoli szparagowej . Mięso z dodatkami zawinąć . By roladki nie rozwinęły się podczas smażenia , warto je spiąć wykałaczką . Paluszki słone rozdrobnić za pomocą blendera . Zawijańce zanurzyć najpierw w maślance a następnie obtoczyć w rozdrobnionych paluszkach . Olej wlać na patelnię i rozgrzać , po czym usmażyć przygotowane roladki .