|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Miękka karkówkaZaletą dania jest łatwe przygotowanie i dostępne składniki .
Składniki:
Sposób przygotowaniaKarkówkę umyj , lekko rozbij , natrzyj lekko solą , pieprzem i przyprawą do wieprzowiny . Włóż do miski . Marynata : miód , sos sojowy i ocet wymieszaj , dokładnie posmaruj mięso ze wszystkich stron . Szczelnie przykryj folią spożywczą , wstaw do lodówki . Cebulę obierz , pokrój na plasterki . Olej rozgrzej na dużej patelni , podsmaż karkówkę z obydwu stron . Dodaj cebulę , podduś . Dodaj resztki marynaty , duś do miękkości . Sos zagęść mąką , dobrze wymieszaj , zagotuj . Przypraw do smaku solą i pieprzem . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|