Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Miękka karkówka Miekka karkówka.jpg
Miękka karkówka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Miękka karkówka

Zaletą dania jest łatwe przygotowanie i dostępne składniki .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • karkówka, 60 dag
  • cebula, 2 szt.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 3 szczypta
  • przyprawa do mięsa wieprzowego, 1 szt.
  • olej, 6 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżecz.
  • miód, 1 łyżk.
  • sos sojowy, 5 łyżk.
  • ocet jabłkowy, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Karkówkę umyj , lekko rozbij , natrzyj lekko solą , pieprzem i przyprawą do wieprzowiny . Włóż do miski . Marynata : miód , sos sojowy i ocet wymieszaj , dokładnie posmaruj mięso ze wszystkich stron . Szczelnie przykryj folią spożywczą , wstaw do lodówki . Cebulę obierz , pokrój na plasterki . Olej rozgrzej na dużej patelni , podsmaż karkówkę z obydwu stron . Dodaj cebulę , podduś . Dodaj resztki marynaty , duś do miękkości . Sos zagęść mąką , dobrze wymieszaj , zagotuj . Przypraw do smaku solą i pieprzem . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4635
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650