![]() |
Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Miękka karkówkaZaletą dania jest łatwe przygotowanie i dostępne składniki . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: więcej
karkówka, 60 dag
cebula, 2 szt.
sól, 1 łyżecz.
pieprz, 3 szczypta
przyprawa do mięsa wieprzowego, 1 szt.
olej, 6 łyżk.
mąka ziemniaczana, 1 łyżecz.
miód, 1 łyżk.
sos sojowy, 5 łyżk.
ocet jabłkowy, 4 łyżk.
Karkówkę umyj , lekko rozbij , natrzyj lekko solą , pieprzem i przyprawą do wieprzowiny . Włóż do miski . Marynata : miód , sos sojowy i ocet wymieszaj , dokładnie posmaruj mięso ze wszystkich stron . Szczelnie przykryj folią spożywczą , wstaw do lodówki . Cebulę obierz , pokrój na plasterki . Olej rozgrzej na dużej patelni , podsmaż karkówkę z obydwu stron . Dodaj cebulę , podduś . Dodaj resztki marynaty , duś do miękkości . Sos zagęść mąką , dobrze wymieszaj , zagotuj . Przypraw do smaku solą i pieprzem .