Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
DanaMłodszy Kucharz (251)

Torcik orzechowo-jabłkowy

Od stażystki - bardzo gruby

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • orzechy włoskie, 4 łyżk.
  • mąka pszenna, 1 łyżk.
  • bułka , 3 łyżk.
  • cukier, 4 łyżk.
  • proszek do pieczenia, 0.5 łyżecz.
  • mleko, 0.5 l
  • budyń śmietankowy, 2 szt.
  • masło, 15 dag
  • cukier brązowy, 10 łyżk.
  • jabłko, 1 kg
  • żółtka, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Z jajek, 4 łyżek mielonych orzechów, mąki pszennej, tartej bułki, cukru i proszku do pieczenia upiec 2 takie same placki. Zrobić masę z mleka, budyniu, masła i cukru.Przełożyć ciasto: biszkopt orzechowy, połowa masy, ciasto jabłkowe - biszkopt orzechowy -polewa 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650