Tekst i zdjęcie: Dana - Młodszy Kucharz (251) Torcik orzechowo-jabłkowyOd stażystki - bardzo gruby |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
jajka, 4 szt.
orzechy włoskie, 4 łyżk.
mąka pszenna, 1 łyżk.
bułka , 3 łyżk.
cukier, 4 łyżk.
proszek do pieczenia, 0.5 łyżecz.
mleko, 0.5 l
budyń śmietankowy, 2 szt.
masło, 15 dag
cukier brązowy, 10 łyżk.
jabłko, 1 kg
żółtka, 4 szt.
Z jajek, 4 łyżek mielonych orzechów, mąki pszennej, tartej bułki, cukru i proszku do pieczenia upiec 2 takie same placki. Zrobić masę z mleka, budyniu, masła i cukru.Przełożyć ciasto: biszkopt orzechowy, połowa masy, ciasto jabłkowe - biszkopt orzechowy -polewa