Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Wafel II

Wafel II

Składniki:
  • masło, 1 szt.
  • woda, 2 łyżk.
  • kakao, 2 łyżk.
  • cukier, 1 szkl.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • żółtka, 2 szt.
  • herbatnik, 1.5 szt.
  • rodzynki, 1 szt.
  • orzechy włoskie, 5 dag
  • białka, 2 szt.
  • wafel, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Masło, wodę, kakao, cukie i cukier waniliowy razem zagotować, odstawić na chwilę i dodać żółtka. Szybko rozmieszać. Do masy dodać 1,5 paczki pokrojonych herbatników, rodzynki, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać.Ubić pianę z 2 białek i dodać ją do gęstej masy. Wymieszać. Do smaku można dodać szczyptę kwasku cytrynowego. Wyłożyć na wafla. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650