|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Gazpacho pomidoroweBardzo aromatyczny chłodnik .
Składniki:
Sposób przygotowaniaPomidorki sparzyć i obrać ze skórki . 3/4 ogórka obrać i pokroić w kostkę . Resztę pokroić na kawałki i odłożyć . Papryczkę chili posiekać . Papryki umyć i usunąć z nich gniazda nasienne . Czerwoną cebulę i ząbki czosnku obrać . Warzywa pokroić na kawałki . Kilka kawałków pomidora oraz czerwone papryki pozostawić do dekoracji . Resztę warzyw zmiksować w mikserze . Wlać ocet winny , sok z cytryny oraz bulion drobiowy . Przyprawić . Całość starannie wymieszać . Wstawić do lodówki na 4 godziny . W tym czasie przygotować grzanki : kromki chleba pokroić w kostkę i zrumienić na 1 łyżce oliwy . Schłodzoną potrawę przelać do miseczek . Udekorować resztą warzyw : pomidorów , ogórka a także grzankami i listkami bazylii . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|