Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

kotlety drobiowe New_1_drobiowe1.jpg
kotlety drobiowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
mjabolekKuchcik (105)

Kotlety drobiowe

Jak dla mnie są fantastyczne, delikatne, pachnące, mięciuchne, odtąd moje ulubione kotlety drobiowe, bardzo polecam ! :) Z podanej porcji wyszło mi 9

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • bułka tarta , 2 łyżk.
  • przyprawa do drobiu, 3 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • majonez, 2 łyżk.
  • czosnek, 2 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • kajzerki , 1 szt.
  • filet z kurczaka, 600 g
  •  
Sposób przygotowania

Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą.Jaja pokroić w kosteczkę.Do masy mięsnej z cebulą i bułką dodać, czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650