|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: mjabolekKuchcik (105) Kotlety drobioweJak dla mnie są fantastyczne, delikatne, pachnące, mięciuchne, odtąd moje ulubione kotlety drobiowe, bardzo polecam ! :) Z podanej porcji wyszło mi 9
Składniki:
Sposób przygotowaniaFilety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą.Jaja pokroić w kosteczkę.Do masy mięsnej z cebulą i bułką dodać, czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|