Tekst i zdjęcie: mjabolek - Kuchcik (105) Kotlety drobioweJak dla mnie są fantastyczne, delikatne, pachnące, mięciuchne, odtąd moje ulubione kotlety drobiowe, bardzo polecam ! :) Z podanej porcji wyszło mi 9 |
Czas przygotowania: do 30 min
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
idealne dla dzieci
bułka tarta , 2 łyżk.
przyprawa do drobiu, 3 szczypta
sól, 1 szczypta
majonez, 2 łyżk.
czosnek, 2 szt.
jajka, 2 szt.
cebula, 1 szt.
kajzerki , 1 szt.
filet z kurczaka, 600 g
Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą.Jaja pokroić w kosteczkę.Do masy mięsnej z cebulą i bułką dodać, czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto.