Tekst i zdjęcie: mjabolek - Kuchcik (105)

Kotlety drobiowe

Jak dla mnie są fantastyczne, delikatne, pachnące, mięciuchne, odtąd moje ulubione kotlety drobiowe, bardzo polecam ! :) Z podanej porcji wyszło mi 9

Czas przygotowania: do 30 min

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

idealne dla dzieci

Składniki:

bułka tarta , 2 łyżk.

przyprawa do drobiu, 3 szczypta

sól, 1 szczypta

majonez, 2 łyżk.

czosnek, 2 szt.

jajka, 2 szt.

cebula, 1 szt.

kajzerki , 1 szt.

filet z kurczaka, 600 g

Sposób przygotowania:

Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą.Jaja pokroić w kosteczkę.Do masy mięsnej z cebulą i bułką dodać, czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie wsypać pokrojone jaja, wymieszać, żeby wszystko równomiernie się porozmieszczało. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto.