Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Bananowe racuszki

Bananowe racuszki

Składniki:
  • banan, 8 szt.
  • rum, 1 szkl.
  • mleko 3,2 % , 1.5 szkl.
  • mąka pszenna, 30 dag
  • jajka, 3 szt.
  • olej słonecznikowy, 1 szt.
  • drożdże, 4 dag
  • cukier puder, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Banany obrać, podzielić na równe części. Zalać rumem. Do mąki włożyć pokruszone drożdże, wlać żółtka, mleko i łyżkę oleju. Wszystko dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Osobno ubić białka i dodać do ciasta. Banany wyjąć z rumu, osączyć. Zanurzać je w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej. Smażyć 3 minuty. Podawać posypane cukrem pudrem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650