Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Forszmak

Forszmak

Składniki:
  • pieczarka, 1 kg
  • masło, 1 szt.
  • kości wieprzowe, 1 kg
  • korniszon, 1 szt.
  • warzywa, 1 szt.
  • parówki, 1 kg
  • mąka pszenna, 20 dag
  • przecier pomidorowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • papryka słodka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Pieczarki usmażyć na maśle.Kości ugotować. Do wywaru dodać pieczarki, korniszony (słoik), jarzyny (marchew, pietruszkę, seler, paprykę itp). Chwilę pogotować i dodać pokrojone parówki. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z mąki. Dodać do wywaru. Na końcu dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę. Zrobić średnią gęstość. Podawać gorące. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650