Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) ForszmakForszmak |
pieczarka, 1 kg
masło, 1 szt.
kości wieprzowe, 1 kg
korniszon, 1 szt.
warzywa, 1 szt.
parówki, 1 kg
mąka pszenna, 20 dag
przecier pomidorowy, 1 szt.
sól, 1 szczypta
mielony pieprz, 1 szczypta
papryka słodka, 1 szczypta
Pieczarki usmażyć na maśle.Kości ugotować. Do wywaru dodać pieczarki, korniszony (słoik), jarzyny (marchew, pietruszkę, seler, paprykę itp). Chwilę pogotować i dodać pokrojone parówki. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z mąki. Dodać do wywaru. Na końcu dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę. Zrobić średnią gęstość. Podawać gorące.