Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka zapiekanka.jpg
Zapiekanka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zapiekanka

Kasza powinna na stałe zagościć w naszym codziennym menu .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • kasza gryczana , 40 dag
  • ser pleśniowy, 20 dag
  • feta, 20 dag
  • pieczarka, 30 dag
  • jajka, 4 szt.
  • masło, 3 łyżk.
  • bułka tarta , 2 łyżk.
  • zioła prowansalskie, 1 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę zalej wrzątkiem , dodaj łyżkę masła i sól . Zagotuj , zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem i odstaw na 30 minut . Fetę i ser pleśniowy pokrój w kostkę . Pieczarki potnij w plasterki , połowę odłóż , a resztę podsmaż na łyżce masła . Kaszę przełóż do miseczki , rozdrobnij widelcem , dodaj kostki sera i podsmażone plasterki pieczarek . Wbij jajka . Wymieszaj . masę przypraw ziołami , solą i pieprzem . Żaroodporne naczynie posmaruj resztą masła , oprósz bułką tartą . Wyłóż kaszę i wyrównaj . Na wierzchu rzędami ułóż pozostałe plasterki pieczarek . Oprósz solą , pieprzem i ziołami . Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni C .  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650