|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ mąki, cukru pudru, margaryny, proszku do pieczenia i żółtek wyrobić kruche ciasto i wyłożyć na blachę.Orzechy włoskie zmielić i zalać 4 łyżkami gorącego mleka. Dodać cukier puder, margarynę i pianę z białek.Mak ugotować i zmielić w maszynce 2 razy. Podsmażyć z margaryną, dodać cukier puder, jajka i chwilę razem podsmażyć. Dodać olejek migdałowy i zostawić do ostygnięcia.Ser zmielić w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać margarynę, dobrze razem utrzeć i dodać do sera. Dodać resztę składników (rodzynki, budyń, olejek cytrynowy, mąkę ziemniaczaną) i dobrze wyrobić masę. Na końcu dodać pianę z białek i lekko wyrobić.Na ciasto w brytfance wykładać te 3 masy. Można układać według uznania: w szachownicę, paskami, na ukos. Piec około 1 godziny. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|