Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso pieczone DSCF0035s (mięso pieczone).jpg
Mięso pieczone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Mięso pieczone

Podawać z kaszą lub makaronem

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 10 g
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 5 g
  • mięso, 700 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, opłukać, natrzeć solą, oprószyć mąką i obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Następnie przenieść je do brytfanny, obłożyć plastrami cebuli, skropić wodą i polać tłuszczem pozostałym z obsmażania. Piec w średnio gorącym pie­karniku polewając od czasu do czasu sosem tworzącym się w cza­sie pieczenia. Sos należy uzupełniać małymi porcjami wody, aby zapobiec wysuszeniu mięsa i przypaleniu cebuli. Podawać pokrojone w plastry (w poprzek włókien mięśniowych), polanę sosem, z su­rówkami i potrawami warzywnymi oraz ziemniakami, kaszą lub makaronem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650