Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Karkówka z morelami

Karkówka z morelami

Składniki:
  • karkówka, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • suszony majeranek, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 5 szt.
  • suszone morele, 10 dag
  • majonez, 4 łyżk.
  • keczup, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Karkówkę umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Wierzch mięsa naciąć dość głęboko w kilku miejscach. W nacięcia włożyć plasterki czosnku i morele.Całość posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem.Zamknąć w rękawie piekarniczym, ponakłuwać go. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 200 st.C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650