Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Łódeczki z faszerowanych jaj

Łódeczki z faszerowanych jaj

Składniki:
  • jajka, 12 szt.
  • majonez, 1 szt.
  • łosoś wędzony, 5 dag
  • ser żółty, 5 dag
  • szynka wieprzowa, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.Lekko zetnąć spód białek, aby stabilnie stały na półmisku.Żółtka rozetrzeć widelcem, połączyć z majonezem i podzielić na 3 części.Do jednej dodać wędzonego łososia, do drugiej ser żółty a do trzeciej szynkę konserwową.Dokładnie wszystkie części wymieszać na jednolitą pastę.Schłodzić, nabierać do szprycy i wypełnić nimi połówki jajek.Udekorować pietruszką, oliwkami, cykorią i szczypiorkiem.Posypać solą i pieprzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650