|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaMleko, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Mleko w puszce o smaku krówki wstawiamy do rondelka i podgrzewamy najlepiej w kąpieli wodnej. Masa musi być rzadka, aby dobrze się rozlała po cieście.Masło miękkie uciramy na puszystą masę, dodajemy ostudzone mleko z cukrem, ciągle ucieramy i dodajemy mleko w proszku.Na dno prostokątnej blachy wykładamy warstwę herbatników. Układamy: herbatniki-pół masy mlecznej-herbatniki-masę mrówkową-herbatniki-masę mleczną-herbatniki.Czekoladę roztopić w rondelku z 10 łyżkami mleka. Dodać pokrojone orzeszki ziemne prażone i polać wierzch ciasta.Odstawić do stężenia w lodówce. Zamiast herbatników można użyć cienkich biszkoptów. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|