Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Sałatka z brokułem i rzodkiewką

Sałatka z brokułem i rzodkiewką

Składniki:
  • płatki migdałowe, 4 łyżk.
  • Śmietana 18% , 3 łyżk.
  • majonez, 5 łyżk.
  • feta, 1 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • filet z kurczaka, 1 szt.
  • brokuł, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z dodatkiem Vegety. Rzodkiewkę pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ogórek świeży pokroić w kostkę. Ser feta pokroić w kostkę.W misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: brokuł-kurczak-rzodkiewka-ogórek-fasola-feta.Zrobić z majonezu i śmietany sos i polać po wierzchu sałatki. Na końcu posypać wierzch prażonymi płatkami migdałów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650