Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka z brokułem i rzodkiewką

Sałatka z brokułem i rzodkiewką

Składniki:

płatki migdałowe, 4 łyżk.

Śmietana 18% , 3 łyżk.

majonez, 5 łyżk.

feta, 1 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

ogórek , 1 szt.

rzodkiew (pęczek), 1 szt.

filet z kurczaka, 1 szt.

brokuł, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z dodatkiem Vegety. Rzodkiewkę pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ogórek świeży pokroić w kostkę. Ser feta pokroić w kostkę.W misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: brokuł-kurczak-rzodkiewka-ogórek-fasola-feta.Zrobić z majonezu i śmietany sos i polać po wierzchu sałatki. Na końcu posypać wierzch prażonymi płatkami migdałów.