Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Sałatka z brokułem i rzodkiewkąSałatka z brokułem i rzodkiewką |
płatki migdałowe, 4 łyżk.
Śmietana 18% , 3 łyżk.
majonez, 5 łyżk.
feta, 1 szt.
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
ogórek , 1 szt.
rzodkiew (pęczek), 1 szt.
filet z kurczaka, 1 szt.
brokuł, 1 szt.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z dodatkiem Vegety. Rzodkiewkę pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ogórek świeży pokroić w kostkę. Ser feta pokroić w kostkę.W misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: brokuł-kurczak-rzodkiewka-ogórek-fasola-feta.Zrobić z majonezu i śmietany sos i polać po wierzchu sałatki. Na końcu posypać wierzch prażonymi płatkami migdałów.