Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Kuleczki Rafaello

Kuleczki Rafaello

Składniki:
  • migdały blanszowane, 40 g
  • herbatnik, 10 dag
  • wiórki kokosowe, 15 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • białka, 1 szt.
  • cukier puder, 1 szkl.
  • masło, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Miękkie masło ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie stopniowo dodać cukier puder i ucierać, aż masa będzie kremowa (przez 2-3 minuty). Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodać całe jajko. Dobrze wymieszać, aż składniki się połączą. Odłożyć około 5-6 łyżek wiórek kokosowych, a resztę dodać do masy i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Herbatniki bardzo dobrze pokruszyć.Masę kokosową wyjąć z lodówki i dodać do niej herbatniki. Wymieszać. Z ciasta formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Można zrobić troszkę mniejsze. W środek każdej kuleczki włożyć migdał lub orzech laskowy. Następnie kuleczki obtoczyć w odłożonych wiórkach kokosowych.Gotowe kuleczki wstawić do lodówki na kilka godzin. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650