Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Zupa cebulowa zupa cebulowa.jpg
Zupa cebulowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa cebulowa

Jest lżejsza niż tradycyjna zupa grzybowa i serem żółtym .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • ziemniak, 500 g
  • pietruszka, 1 szt.
  • żeberka, 1 kg
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • cebula, 500 g
  • marchew, 3 szt.
  • seler, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Do 3 l wody włożyć po porcjowane żeberka . Przyprawić solą oraz pieprzem i ugotować bulion . Cebule obrać i pokroić w piórka .2 . Marchewki , pietruszkę , seler oraz ziemniaki obrać , umyć , a następnie pokroić w kostkę .3 . Do gotującego się bulionu wsypać pokrojone warzywa . Zupa powinna gotować się tak długo , aż składniki przejdą smakiem i zapachem bulionu . Podczas gotowania całość przyprawić według uznania solą oraz pieprzem . Podawać ozdobione natką pietruszki . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650