Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Zupa cebulowaJest lżejsza niż tradycyjna zupa grzybowa i serem żółtym . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: więcej
natka pietruszki, 1 szt.
ziemniak, 500 g
pietruszka, 1 szt.
żeberka, 1 kg
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
cebula, 500 g
marchew, 3 szt.
seler, 1 szt.
1 . Do 3 l wody włożyć po porcjowane żeberka . Przyprawić solą oraz pieprzem i ugotować bulion . Cebule obrać i pokroić w piórka .2 . Marchewki , pietruszkę , seler oraz ziemniaki obrać , umyć , a następnie pokroić w kostkę .3 . Do gotującego się bulionu wsypać pokrojone warzywa . Zupa powinna gotować się tak długo , aż składniki przejdą smakiem i zapachem bulionu . Podczas gotowania całość przyprawić według uznania solą oraz pieprzem . Podawać ozdobione natką pietruszki .