|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Sałatka drobiowa z truskawkami .Aby skrócić czas oczekiwania na obiad , a jednocześnie pobudzić apetyt , zaserwuj lekką sałatkę .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Mięso opłucz , pokrój w plasterki i obsmaż na oleju . Następnie oprósz ziołami prowansalskimi , solą , pieprzem i smaż przez kolejne 5 minut .2 . Truskawki umyj i pokrój w ćwiartki . Ogórka sparz i pokrój w cienkie plasterki .3 . Sałatę porwij na kawałki , wymieszaj z ćwiartkami truskawek i plasterkami ogórka . Obłóż plastrami mięsa . 4 . Drobno posiekany szczypiorek połącz z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym koperkiem . Posól . Całość zalej z wyciśniętym sokiem z limonki . 5 . Sałatkę serwuj w salaterce , polaną wcześniej przygotowanym sosem . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|